Tom Van Tongerloo
Mysteryland 2015 © Tom Van Tongerloo

Dit jaar was het voor de bezoekers dubbel genieten op het Floriadeterrein in de Haarlemmermeer nabij Amsterdam. ID&T organiseerde namelijk voor het eerst in twintig jaar opnieuw een tweedaags Mysteryland. Wij mochten er op de eerste festivaldag, zaterdag 29 augustus, de sfeer gaan opsnuiven.

Op deze zonovergoten zaterdag was het vanaf de eerste minuut puur genieten van de diverse podia, 19 om precies te zijn. Alle podia hadden een eigen unieke uitstraling, van imposant en adembenemend tot bescheiden en knus. Het muziekaanbod was ook zo divers, van wereldmuziek tot hardstyle en alles daartussen, waardoor elke bezoeker er zijn gading kon vinden.

De mainstage, gelegen op het Zuid-gedeelte van het festivalterrein, trok al vroeg in de namiddag veel volk naar zich toe. Tijdens het optreden van de Jeugd van Tegenwoordig sloegen de paarden een eerste keer op hol. Vervolgens passeerden internationale artiesten zoals Laidback Luke, Nero en R3hab de revue. Het bleef de ganse dag aangenaam druk aan de mainstage. Later op de avond maakte de Nederlander Dj Nicky Romero zijn opwachting. Hij werd enthousiast onthaald door het publiek. Tot slot beëindigde de Zweedse dj Alesso de geslaagde eerste festivaldag op de mainstage.

Op het noord-gedeelte sprong de enorme berg meteen in het oog. Het uitzicht van bovenaf was fenomenaal, voor velen dan ook de plek bij uitstek om even uit te rusten en te genieten van de zon, de muziek, sfeer en gezelligheid. Naast een plek om te rusten, doet de berg langs één zijde ook ieder jaar dienst als danstempel voor de Q-dance. De stage zelf was voor deze editie getransformeerd in een reuze gorilla. Zeer toepasselijk, als je weet dat de brullende beats die hier weerklinken tot ver over het festivalterrein te horen zijn. Grote namen zoals Psyko Punkz, Noisecontrollers, Frontliner en B-Front kregen een plaats in de line-up om de feestvierders te entertainen. Mad Dog kreeg tot slot de eer om de gorilla het zwijgen op te leggen met zijn performance.

De Heineken Star Club trok ook de ganse dag veel aandacht naar zich toe. Het danspleintje dat buiten was voorzien, stond steeds afgeladen vol. Het was er gezellig dansen in de zon op de beste hits van vroeger tot nu.

Naast de diverse buitenpodia, was er in de vele tenten ook heel wat te beleven. Onder andere The Big Top ontving dit jaar op zaterdag heel wat grote namen, zoals Vinai, Ummet Ozcan en DVBBS. Tijdens de optredens van deze grootmeesters was de gigantische tent goed gevuld en was de sfeer ten top!

Niet alleen dj’s gaven het beste van zichzelf, ook een arsenaal acrobaten, kunstenaars en creatievelingen deelden hun passie in de schaduw van de vele bomen. Samen met de mooie versieringen brachten zij het sprookjesbos tot leven.

Mysteryland is het elektronisch muziekfestival dat al het langst bestaat ter wereld. Mede door het diverse muziekaanbod en de fantastische locatie heeft de organisatie een uniek concept in handen waarmee ze nog vele generaties kan plezieren. Deze 22ste editie bood voor het eerst ook de mogelijkheid om te overnachten op de camping. 5000 feestvierder waren bij de gelukkigen en maakten hier met veel plezier gebruik van. Dit biedt naar de toekomst nog groeipotentieel om meer feestvierders uit verschillende landen en continenten aan te trekken.

Kortom, de eerste festivaldag was meer dan geslaagd. Hopelijk brengt de tweede festivaldag meer van dat, zodat de organisatie kan spreken van een top-editie! Voor ons was het alvast zeker voor herhaling vatbaar! (VL)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: