Eén derde van het festival is helemaal omgetoverd in een waanzinnige kidz village. Er zijn grote luchtsculpturen om op te springen, een zwembad om in te plonsen, plekken om te knutselen en workshops te volgen. Spannende ridderverhalen hoor je in de verhalentent, veranderen in een Masaï krijger gebeurt in de schminkstand, er zijn Senegalese percussie workshops, buikdans, Senegalese dans, .... Mis zaterdag om 13u de premièrevoorstelling van Dimitri Leue-von Kapp niet in de concerttent, Jan De Smet op de KIDZ podium en zondag Radio Oorwoud en Reginald & De BosBeesten.

Line-up zaterdag 27 juli

Twee MC's, Dimitri Leue - von Kapp, zingen en springen op hedendaagse beats en brengen nummers voor jong en oud. Hier komen teksten waar je vrolijk van wordt op muziek waar je gelukkig van wordt.
Concerttent 13u - première

Mercedes Peón wordt één van de meest charismatische vrouwen van de mondiale hedendaagse muziek genoemd. Haar eclectische sounds, verankerd in de Galicische traditie, zijn avant-garde, energiek en buitengewoon fenomenaal!
Concerttent 15u

Kristel, een intrigerend Afro pop-rock trio, vertegenwoordigt de nieuwe generatie van de indie scene van Madagaskar. Ze zingen in het Malagassisch met een originele mix van funk, reggae en rock.
Concerttent 17u

Havana D’Primera is een gigantische Cubaanse Timba-band onder leiding van Alexander Abreu en met 17 leden. Hun songs bezielen de nieuwe Cubaanse elan en ze worden beschouwd als de populairste band van Cuba!
Concerttent 19u

Deze gestoorde band mixt punk, balkan, ska, rai, en dub in een explosieve cocktail. De comeback van Les Négresses Vertes viert hun dertigste verjaardag en hoe! Ze speelden in 1990 op Sfinks en zijn nu 29 jaar later terug: volle gas en absolute waanzin!
Concerttent 21u30u

Smeer die heupen in voor een stevige portie twerking en booty pop op hete dancehall muziek! Kenshin Iryo (Zweden) aka Million Stylez is de man van de onmiskenbare Ey miss fatty fatty yu a murdah!
Concerttent 23u15

Rabba is dé organistor van het concept Afroblood, VooddooHype en -gang. Volgens hem stamt elke danss- en muziekstijl van de Afrocultuur. Op Sfinks Mixed komt hij met Vooddoo en gastartiesten een explosieve show, The AfterBlood, geven.
Concerttent 0u15

Where words fail, music speaks. Dit is het motto dat de beelschone Nafthaly Ramona -aka Misses DJ- het best omschrijft. Haar liefde voor muziek is breed. Met haar dansbare en sexy setjes speelt ze internationaal zalen plat.
Concerttent 1u45

Esinam (België/Ghana) jongleert met traditionele instrumenten zoals de tama, kalimba en pandeiro die ze vakkundig ‘looped’ en verweeft met de klanken van haar dwarsfluit en soulvolle stem. Een energieke live-set dus door een unieke ‘one-woman band’!
Clubtent 14u

De Belgisch-Congolese Karoline Kamosi alias Leki is een vaste waarde in de muzieksector. De urban artieste brengt een eclectische show, met intieme en onthullende songs.
Clubtent 16u

The Tune overgiet Koreaanse traditionele muziek met een vleugje jazz, hedendaagse en zigeunermuziek. Met hun stemmen, Haeguem, piano en verschillende percussies, vertellen ze verhalen en tonen krachtige Koreaanse beelden.
Clubtent 18u

Laurence Revey uit de hoge Zwitserse Alpen heeft een stem die alles overstijgt in de muzikale stratosfeer. Van primitieve hymnen, tot elektro-minimalist pop en rock: haar live charismatische performances staan voor een unieke muzikale ervaring.
Clubtent 20u

Met haar unieke stem, haar charismatische live-performances en vrouwelijke glamour, is Khadija El Bidaouia de diva par excellence van de Aïta en Chaâbi of Marokkaanse feest muziek! Buikdansers, glitters en ya habibi!
Clubtent 22u

DJ Nitsa is jong maar haar dromen reiken hoog en haar Griekse roots diep. Ze weet steeds good vibes te brengen en haar unieke stijl heeft al een eigen woord: nitsation.
Urban Mad 16u

De Syrische componist Wael Alkak maakt muziek geïnspireerd op revolutionaire liederen geboren van pacifistische demonstraties. Hij vertaalt traditionele ritmes naar elektronische beats en combineert volksmuziek met klassieke Arabische muziek.
Urban Mad 18u

DJ ABENA werd onlangs genomineerd als één van de beste vrouwelijke dj’s in België. Haar passie voor muziek zit diep en ze is ondertussen bekend voor haar energetische sets die het beste van Afro, Hip hop en Dancehall mixen tot een dansbaar feest.
Urban Mad 20u

Anaïs B is vooral gekend van haar sets op Afropunk festivals. Ze is influencer en fashionista, en draait zowel op de Formule 1 in Abu Dhabi als voor events van Rihanna's fashion line, Mike Tyson Academy en Rihanna Viva Glam Campaign.
Urban Mad 22u

De Braziliaanse Leo Justi is bekend om zijn ‘Heavy Baile’ sound, een renaissance van baile-funk en een product van de nieuwe ‘global jukebox’ van Rio. Beats van UK drum ‘n’ bass, Detroit’s ghetto tech en Baltimore club, tot Franse dance-iconen als Daft Punk.
Urban Mad 00u

KIDZ podium: Jan De Smet speelt een verzameling warme, herkenbare liedjes voor kleuters om 15u en 19u. Verder zijn er buikdans, Senegalese dans en Senegalese percussie optredens tuusen 12u en 14u30 en 16u en 18u30.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over