De Drum & Bass-legende Netsky werkt opnieuw samen met de Nieuw-Zeelandse grootheid Montell2099 in de aanloop naar zijn aanstaande Lotto Arena-show op 30 april in zijn thuisbasis Antwerpen. Tickets voor die show zijn hier verkrijgbaar.

De release is een vervolg op hun eerste samenwerking Mixed Emotions, op Netsky's vierde studioalbum Second Nature, dat in 2020 werd uitgebracht en de hits Let Me Hold You en Hold On bevat. De twee ontmoetten elkaar enkele jaren geleden, tijdens Netsky's jaarlijkse pelgrimstocht naar Nieuw-Zeeland. Vriendschap groeide uit tot samenwerking en ze verschenen samen op podia over de hele wereld.

Sinds hij tekende bij het legendarische Hospital Records in 2009 is de internationaal bekende ster Netsky gedurende een decennium een begrip geworden.
De Belg, de jongste ontvanger ooit van de Vlaamse Cultuurprijs voor Muzieken de hoogst gerankte Drum & Bass DJ in de verkiezing van de DJ Mag Top 100, is een veelgeprezen muzikant en producer, met 4 studioalbums op zijn naam; samenwerkingen met David Guetta, Lil Wayne, Aloe Blacc, Emeli Sande en Rudimental en enorme remixes voor onder meer Ed Sheeran, Dua Lipa, Swedish House Mafia, Jessie J en Miike Snow.

Dankzij de verfrissende vloeibare Drum & Bass-stijl van de producer behaalde hij succes in de hitparades, bouwde hij een bekroonde liveshow en trad hij op op festivals over de hele wereld, waaronder Coachella, Glastonbury, Rock Werchter en Pukkelpop.

Ondanks het feit dat de wereld afgelopen jaar in de greep was van de coronapandemie, bracht Netsky zijn enorme Glasshouse-show naar Nieuw-Zeeland, het enige land ter wereld dat erin was geslaagd Covid buiten te houden en waar nog steeds liveshows plaatsvonden. Deze shows waren een groot succes en het DJ-zwaargewicht brengt de Glasshouse-show nu ook naar Printworks (Londen) en de Lotto Arena in Netsky's thuisstad Antwerpen.

Ondertussen accentueert Montell2099 een toch al explosieve carrière met de dynamische elektronische basmuziekstijl op Broken. Hij vulde headliner-slots op de grootste festivalpodia van NZ, keerde onlangs terug van een Noord-Amerikaanse tour met RL Grime, is de eerste Kiwi die is geboekt voor podia op EDC en Tomorrowland en werd ingehuurd voor werk van Lorde, CharliXCX, Diplo, Trippie Redd en meer.

Nu bundelen Netsky en Montell2099 hun krachten voor de spannende nieuwe single Broken. Met betoverende melodieën, hypnotiserende vocals en hun kenmerkende pompende baslijnen, is Broken een must-have voor festivals en clubs. Het nummer zal ook exclusief in Spatial Audio (Dolby Atmos) te beluisteren zijn op Apple Music.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over