‘I Follow Rivers’-zangeres ter ere van nieuw album terug naar Amsterdam

Lykke Li staat op 21 oktober 2022 in één van de mooiste zalen van Nederland, namelijk Koninklijk Theater Carré te Amsterdam! De zangeres, bij het grote publiek voornamelijk bekend van haar hit ‘I Follow Rivers’ (2011), brengt op 20 mei haar vijfde album Eyeye uit, waarnaar tevens haar Europese tour is vernoemd. Tickets voor deze unieke show in Carré zijn verkrijgbaar vanaf 29 april om 10:00 uur via www.carre.nl.

Lykke Li
Li Lykke Timotej Zachrisson, beter bekend onder haar artiestennaam ‘Lykke Li’, staat sinds haar doorbraak met de gerenommeerde debuutplaat Youth Novels (2008) op de radar van menig (indie- en electronic) popliefhebber. De release van het succesvolle album werd opgevolgd door grootse liveoptredens op diverse festivals en talkshows. Ook werkte de zangeres samen met een aantal gevestigde namen, waaronder Kanye West en het Noorse duo Röyksopp. Ook haar tweede album Wounded Rhymes (2011), waarop haar hit ‘I Follow Rivers’ te horen is, werd door muziekcritici goed ontvangen. Remakes en remixes van haar nummer ‘No Rest for the Wicked’ volgden al snel. Ook werd de zangeres als gastartiest opgenomen in het album Songs of Innonce van U2.

Lykke Li leverde met haar muziek tevens een bijdrage aan menig televisieserie en film. Zo schreef de singer-songwriter het nummer ‘Possibility’ voor de cultklassiekers The Twilight Saga: New Moon, Divergent Series: Insurgent en The Fault in Our Stars. Daarnaast was haar muziek te horen in populaire series als Pretty Little Liars, The Vampire Diaries en Teen Wolf.

Eyeye

Op 20 mei 2022 brengt Lykke Li haar vijfde album Eyeye uit. Het album vormt de basis voor de gelijknamige Europese tour. De lead single van het album, genaamd ‘No Hotel’, is op 23 maart gereleaset. Vandaag is daar de tweede single ‘Highway to Your Heart’ aan toegevoegd, waarmee gelijktijdig ook de eerste visuele component van het album is uitgebracht. Middels een zestig seconden lange artistieke videoclip wordt het nummer tot leven gebracht. Het nieuwe album belooft een meeslepende audiovisuele ervaring te worden, vergelijkbaar met de impact van een Europese arthouse film. Met rauwe emoties en sobere teksten, wijkt Li hiermee af van haar imago als melancholische indiepop zangeres en zoekt ze de grenzen van haar geliefde genres op: “I’m in a completely different space than I was, and I’ve really done some deep healing. I feel curious and ready to move into other landscapes now.” Gaf de zangeres aan in een interview met modetijdschrift Vogue.

In het najaar brengt de zangeres het experimentele nieuwe album in de vorm van een liveshow naar het podium van het prachtige Carré te Amsterdam.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over