Alle boeren hebben al beslist wie met hen op reis mag, op één na: Howard moet nog kiezen tussen Sabrina en Susanne. Een moeilijke keuze voor de hoefsmid, want het waren fijne, vrolijke dagen met twee geweldige dames, vertelt hij aan Dina Tersago. En dan wordt het afscheid van één iemand onvermijdelijk emotioneel. Het goede nieuws is dat hem een suite wacht op Jamaica. Met champagne, een heet bad en bloemblaadjes verspreid over de hele kamer…

Andy en Steffie worden op de luchthaven door Dina opgewacht. Niet alleen om hen uit te wuiven, maar vooral om hen te vertellen op welk vliegtuig ze mogen stappen. Want de reisbestemming is tot nu toe nog altijd goed bewaard geheim. Eens geïnstalleerd op het vliegtuig vallen Andy en Steffie al snel in slaap, in mekaars armen. De reis ziet er dus veelbelovend uit. Op hun eerste vakantiedag wil het jonge stel gewoon ontspannen en genieten. Van het hotel, het mooie weer, maar vooral van mekaar…

Jan en Emely logeren in een prachtig hotel op Mallorca. Ze laten het zwembad nog even links liggen en kiezen ervoor om de stad in te trekken. De ene straatartiest na de andere trekt er hun aandacht en Emely vindt het fijn dat Jan heel pienter is in het ontrafelen van de truukjes van de performers. Zij kent dan weer meer van etiquette en tafelgewoontes, wat handig is wanneer ze samen lunchen in het à la carte restaurant van het hotel. In Koekelare moet Jan immers niet zo vaak wijn proeven bij het middageten.

Jurgen heeft een hobby die hij tot nu toe nog niet verklapt had: hij is ballonvaarder. En dan is een tochtje boven zijn streek het ideale moment om de enveloppe van Dina te openen en samen met Veerle te ontdekken waarheen de reis gaat. Wie met een ballon kan varen, moet dat ook met een boot kunnen, moet het idee geweest zijn. Want Jurgen en Veerle mogen zelf een boot besturen op het Canal du Midi, in de buurt van het Zuid-Franse Carcassonne. Spannend als je dat nog nooit gedaan hebt… en minder dan een uur vaarles krijgt. Vanop het water lijken de bruggen plots veel lager en de doorgangen een stuk smaller.

Willy en Arlette kennen intussen al goed hun weg in Lourdes. Ze kiezen een terrasje aan het water uit voor hun eerste diner. Gezelligheid en romantiek zijn nooit ver weg bij het verliefde koppel en zelfs wanneer er onweer in de lucht hangt, wordt er geklonken op de liefde. Arlette is een kind van de zee, en dus verrast Willy haar met een uitstapje naar Biarritz, aan de Atlantische Oceaan. Terwijl Arlette in de wolken is, is Willy door zijn watervrees vooral onder de indruk van de golven die tegen de rotsen slaan. Arlette neemt haar boer mee naar een rustig stukje strand, waar ze Willy aanmoedigt eindelijk zijn schoenen en kousen uit te trekken voor zijn eerste wandeling in de zee.

Boer zkt vrouw vanavond om 20.35 uur bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over