Tijdens het vorige boerenrock-werkjaar, een jubileumjaar, werd verschillende keren duidelijk gemaakt dat we meer dan ooit een grondige evaluatie zouden maken omtrent de "leefbaarheid" van Boerenrock in Kortenaken. Om volgende redenen moesten we bepaalde dingen in vraag stellen:

  • Het budget om ons evenement in leven te houden wordt steeds groter. Niet enkel de artistieke kost stijgt, maar ook de logistiek & de organisatie van een comfortabel & veilig evenement kosten elk jaar meer en meer.
  • Als organisator heb je een grote verantwoordelijkheid (remember Pukkelpop)... Een gans jaar wordt geen enkele moeite gespaard om een degelijk evenement te organiseren maar één belangrijke pijler heb je als organisator niet in de hand: het weer en het is net dié factor die heel wat roet in het eten kan gooien; dat hebben we de voorbije jaren spijtig genoeg meermaals aan den lijve ondervonden...
  • Boerenrock draait al 25 jaar op een zeer kleine werkgroep, weinig schouders die heel wat organisatielast moeten dragen en die dat dienen te doen in de weinige vrije tijd die ze zelf ter beschikking hebben. We merken dat het jaar na jaar moeilijker wordt om betrouwbare vrijwilligers te vinden die zich belangeloos inzetten voor een organisatie als de onze terwijl dit zeker een voorwaarde is om te overleven.
  • De laatste jaren, en vooral nu tijdens editie 25, is ons festival uitgegroeid tot een groter event dan het voorheen was en dat in een kleine plattelandsgemeente als Kortenaken. Bovendien blijven wij ons ook nu de vraag stellen of het gemeentebestuur van Kortenaken ons voldoende wilt steunen om dit festival in hun eigen gemeente mogelijk te maken.
  • Promotioneel opvallen wordt als kleiner, maar ondertussen niet zo klein meer, evenement steeds moeilijker omdat vaak de aandacht gaat naar de grote spelers in de festivalwereld.

Het wordt... "ja"!

De organiserende werkgroep van Boerenrock heeft de ganse septembermaand alle pro's & contra's van de festivalorganisatie op een rijtje gezet en naar oplossingen gezocht waar er knelpunten waren. Ondertussen denken en hopen we die oplossingen gevonden te hebben, en zijn we blij te kunnen aankondigen dat ook in 2015 Boerenrock op de festivalkalender zal staan!

Noteer alvast 28, 29 & 30 augustus in je agenda want dan zorgen we voor de 26ste keer dat Boerenrock het gemoedelijke, warme en ambiancevolle festival zal zijn dat jullie al een kwarteeuw kennen. Wij kunnen nu al bevestigen dat de onderhandelingen met topacts in een vergevorderd stadium zitten, want ook artiesten zijn er graag bij op Boerenrock...

Waarom hebben we deze beslissing genomen?

  • De succesvolle 25ste editie heeft ervoor gezorgd dat we een spaarpotje hebben kunnen aanleggen waardoor we toch wel enige financiële zekerheid hebben opgebouwd; in financieel moeilijke tijden is dit zeker geen luxe.
  • Enkele leden van onze organiserende werkgroep hebben omwille van hun beroeps- en/of gezinssituatie beslist om een stapje terug te zetten, wat we respecteren, maar gelukkig hebben we verschillende enthousiaste "nieuwelingen" gevonden om onze werkgroep te versterken, mensen die in andere verenigingen al bewezen hebben uit het goede hout gesneden te zijn en die ongetwijfeld een extra "boost" & steun zullen zijn voor de rest van het team.
  • Tot slot is deze beslissing er gekomen dankzij de steun van...
    • ons publiek, dat dit jaar in grote getalen aanwezig was en de laatste kans op "overleven" met beide handen gegrepen heeft, en die we met alle plezier "hun" festival willen blijven geven, want hun plezier is ook het onze!
    • onze sympathisanten die ons ook in moeilijke omstandigheden zijn blijven steunen
    • onze sponsors die beloofd hebben ons ook volgend jaar te blijven steunen
    • onze artiesten, want zelfs zij waren vragende partij om dit mooie festival te laten overleven en verschillende van hen zullen er waarschijnlijk in 2015 ook van de partij zijn

Afsluiten doen we met ons "boerenrock motto": Boerenrock 2015, 28 - 29 & 30 augustus... B-There!!!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Boerenrock
Datum: 
28 - 29 & 30 augustus
Locatie: 
Kortenaken
Meer over