Peter Minnebo

De Belgische pianist en componist Daniel Verstappen blijft gestaag bruggen bouwen. Dat toont hij telkens weer opnieuw. Met zijn Reconnection-concerten in het Verenigd Koninkrijk en Ijsland, gaf hij de aftrap voor zijn wereldtournee langs iconische concertzalen. Voorjaar 2024 wachten o.a. Carnegie Hall New York en Sydney Opera House. Een overzicht van alle tourdata via deze link.

Daniels handelsmerk blijft de klassieke piano in een nieuw daglicht brengen, door toevoeging van elektronica en lichtshow.

Daniel laat in IJsland alvast een plaatselijke indruk na. Door zijn toer te combineren met de opnames van zijn nieuwe single en videoclip "Ice on Fire", haalt hij opnieuw inspiratie uit de natuur. Die liefde voor de natuur won al aan kracht in eerdere videoclips zoals “Vivaldi Winter”, waar hij op een bevroren meer piano speelt onder het Zweedse noorderlicht.

Voor "Ice on Fire", gaat hij nog een stap verder. Het prachtige, robuuste landschap van IJsland inspireerde Daniel voor een mooie muzikale samenwerking met Marina Barskaya en haar echtgenoot, producer Amine Doukali. Het resultaat is een epische, filmische soundtrack, waarbij de altviool en de piano in dialoog met elkaar treden in een volwaardig orkestraal en koorarrangement.

Op 26 januari staat de audio release gepland, tijdens de week van de Belgische muziek.

Daniel: “Vanuit milieuvriendelijke overwegingen probeer ik op locatie meerdere activiteiten te combineren. Simultaan met ons optreden in IJsland, wilden we hier opnieuw een indrukwekkende videoclip opnemen. Ook wil ik via mijn videoclips de impact van de klimaatverandering weergeven, zoals het smelten van de ijskappen.

Een deel van de opnames ging tevens door in Grindavik, een vissersstadje in het zuidwesten, waar momenteel iedereen het hart vasthoudt voor een vulkaanuitbarsting.

Tijdens de opnames hebben we trouwens ook de schokken gevoeld. Intussen zijn we wel veilig thuis, want het was toch wel heel spannend."

Terug naar eigen land. Samenwerken met Vlaamse artiesten is tevens niets nieuws voor Daniel. Zijn aankomende kersttour zal vier Vlaamse provincies doorkruisen. Voor elk concert wordt een plaatselijk koor uitgenodigd in combinatie met piano, viool en bekende Vlaamse zangers.

De aftrap geeft hij in Limburg met provinciegenote Loredana, op zaterdag 9 december in Genk en zondag 10 december in Zonhoven.

Nadien gaat de kersttour verder met Sabien Tiels, Amaryllis Temmerman en Dimitri Vantomme, op zondag 17 december in Sanctuary Botanic Antwerpen, vrijdag 22 december in Basiliek Moorslede.

Last but not least volgt dan een prachtige afsluiter op 23 december in GC Lede met Scaletta koor o.l.v. Stijn Kolacny.

Een overzicht

Zaterdag 9 december om 20:00, Kerk Bret Gelieren Genk

met Loredana, Vocalix en koor Lirica

Zondag 10 december om 16:00, Sint-Quintinuskerk Zonhoven

met Loredana, Vocalix en het Poptimus koor

Zondag 17 december om 20:00, Sanctuary Botanic Antwerpen

met Sabien Tiels, Amaryllis Temmerman, Dimitri Vantomme en koor Vox Grata

Vrijdag 22 december om 20:00, Basiliek Moorslede

met Sabien Tiels, Amaryllis Temmerman, Dimitri Vantomme en het Koninklijk zangkoor Cantibile Dadizele

Zaterdag 23 december om 20:00, GC lede

met Sabien Tiels, Amaryllis Temmerman, Dimitri Vantomme en Scaletta koor o.l.v. Stijn Kolacny

Stijn Kolacny: "Daniel Verstappen en ik hebben dezelfde achtergrond, namelijk een opleiding als klassieke muzikant aan het Lemmensinstituut in Leuven. Daniel is een heel enthousiaste, gepassioneerde artiest die, net als ik, graag muziek speelt van diverse genres in een eerder klassieke, akoestische set-up. We werken heel fijn samen, ik kijk er al naar uit om samen met Daniel en Scaletta Choir het kerstconcert op 23/12/23 in Lede te spelen. Het wordt een prachtige avond vol boeiende kerstmuziek in verrassende arrangementen. Dat staat vast!"

Overzicht alle tourdata: https://www.danielverstappen.com/nl/tourdates

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Reservatie:

Meer over