Kijk! Hij is er! Bijna! ‘How To Replace It’, de langverwachte opvolger van het excellente dEUS-album ‘Following Sea’ (met die verrassende superbe single ‘Quatre Mains’) uit alweer 2012. Niet dat dEUS en stuurman Tom Barman zich het jongste decennium in stilde hulden. Tom Barman bracht met het succulente TaxiWars namelijk niet minder dan drie jazz geïnspireerde albums uit en excelleerde op diverse podia van AB tot Jazz Middelheim. En met ‘Hurry Up And Wait’ presenteerde Barman zowaar zijn allereerste solo foto-expo.

In 2019 schreef dEUS geschiedenis door niet minder dan 8 (!) keer op rij AB uit te verkopen in het kader van de Rewind-reeks waar ze integraal hun klassieker ‘The Ideal Crash’ speelden. Géén enkele band deed het hen voor in de AB-geschiedenis. Met de daaropvolgende documentaire ‘Confessions To dEUS’ (van director Fleur Boonman) haalden ze de band aan met hun fans. En nu is er dus opnieuw excellent concertnieuws: in 2023 tekenen ze voor hun terugkeer naar het iconische podium van Ancienne Belgique, en wel op dinsdag 14 en woensdag 15 maart.

Hun jongste festivaltour werd overal gelauwerd zoals in Humo (****) of De Standaard: ‘dEUS schenkt een goddelijk aperitief uit!’ (De Standaard). En het is heus geen toeval dat in de recente Belpop 100 (Radio 1) in de hoogste regionen nog steeds 4 van hun klasbakken staan: ‘Instant Street, ‘Suds & Soda’, ‘Nothing Really Ends’ en ‘The Architect.’

Nog even nagelbijtend wachten op de release van ‘How to Replace It, maar één ding is zeker: dichter bij gOD raakt u niet in 2023.

STAR TICKETVERKOOP: donderdag 10 november om 10u via livenation.be & abconcerts.be
TICKETPRIJS: €43,00 (incl. reservatie- en mobiliteitskosten)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: