De single 'Lift You Up' kan meteen als een buitenbeentje worden beschouwd. Jasper zelf beschrijft het als een "experiment". "Melancholie zal altijd dicht bij me staan, maar voor de eerste keer schreef ik iets vanuit een catharsis. 'Lift You Up' is in de kern een positief en hoopvol nummer. Het moet wel mijn allereerste zijn. In het begin zong ik het nummer luid, het moest worden uitgezongen. Tot ik het tegenovergestelde probeerde. Dat was de sleutel tot dit nummer. Je raakt in het nummer verzeild totdat je de bijna fluisterende boodschap hoort, de extase van allesomvattende liefde.”

'Lift You Up' is vanaf nu overal te beluisteren. (LUISTER HIER)

BIOGRAFIE

Jasper Steverlinck is een van de meest succesvolle Belgische artiesten van de afgelopen 25 jaar. Als leadzanger en songwriter van de rockband Arid uit Gent heeft hij muziekliefhebbers in België en ver daarbuiten weten te boeien met zijn buitengewone stem. Zijn stem is zo kristalhelder en krachtig dat hij muren kan doordringen, maar tegelijkertijd zo gevoelig dat zijn stem rechtstreeks naar de ziel gaat.

Als solo-artiest evenaarde Jasper moeiteloos de gouden platen die hij met Arid behaalde en stond hij vele weken in de hitlijsten. Hij ontving zelfs lof van internationale topartiesten als Bono, Eddie Vedder en Randy Newman. Hij werd het meest treffend omschreven als iemand met de ziel van een dichter en de stem van een engel. Er is geen genre dat hij niet beheerst, van metal tot rock, tot intiem of klassiek. Hij had elke richting kunnen inslaan, of het nu als rockzanger of operazanger was.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: