Peter Minnebo

Beleef een bijzonder kerstconcert met bekende artiesten: pianist & componist Daniel Verstappen, Dimi en zangeres Loredana!

Niet alleen zullen prachtige kerstliederen de revue passeren, bovendien zal Daniel Verstappen de pianobegeleiding verzorgen bij een sprankelend gastoptreden van het Zonhovense koor POPTIMUS, onder leiding van dirigent Wouter Vandevoort. Als suprise act, zullen DIMI & Daniel hun gloednieuwe Single "Mag ik dan bij jou" brengen!

Ondanks dat Daniel een drukke week voor de boeg had, lichtte hij een tipje van de sluier van het aankomende kerstconcert en zijn plannen voor het nieuwe jaar.

Daniel Verstappen is een internationaal 'cross-over' pianist-uitvoerder & componist. In zijn muziek combineert hij klassiek met modern en elektronische klanken. Begin dit jaar werd hij uitgenodigd om twee maal op te treden op de Wereld Expo in Dubai, in aanwezigheid van onze Koning & Koningin en tourt hij internationaal met zijn voorstelling Reconnection. Hij trad reeds op met Andrea Bocelli, Ennio Morricone, Hans Zimmer, The Night Of The Proms, Brussels Philharmonic en vele anderen.

Een kerstconcert in Zonhoven, met Loredana en het Poptimus koor, hoe voelt het om een thuismatch te spelen?

“Ik woon zelf nog maar een jaar in Zonhoven. Ik ben een Maaseikenaar en altijd opgegroeid in Dilsen-Stokkem.

Uiteindelijk heeft Zonhoven mijn hart veroverd en nu ook dichterbij het centrum van het land, wat het vele reizen van en naar optredens vergemakkelijkt. Het is ontzettend leuk dat Loredana reeds in Zonhoven woonde (en we dus niet ver moeten rijden om elkaar te zien voor een gesprek of een repetitie) en dat wij na meermaals te hebben samengewerkt, samen met het Poptimus koor in onze eigen gemeente samen op het podium staan in de prachtige kerk van Zonhoven.”

Hoe hebben de muzikale wegen van Loredana en Daniel gekruist?

“We hebben elkaar enkele jaren geleden ontmoet tijdens een release event in Antwerpen van een Belgische artiest, waar we beiden op uitgenodigd waren. Zonder elkaar op voorhand gezien of gesproken te hebben, ontstond er die avond een connectie en is er uiteindelijk een mooie samenwerking uit voortgevloeid. Zo hebben we in het najaar 2021 de single "On my mind" uitgebracht en treden we af en toe samen op voor een concert of een radio- of tv programma.”

Hoe beleeft u zelf de kerstperiode?

“Ik geniet ontzettend van de kerstperiode. Met Spaans bloed in mijn lichaam en geboren in augustus, ben ik echt een zomerkind. Ik compenseer die behoefte aan zon, zee en strand dan met veel gezelligheid. Zo staat er in ons huis van mijn vriend en ik een grote kerstboom, net langs mijn vleugelpiano. Voor de coronaperiode organiseerde ik jaarlijks kerstconcerten. Ik ben dan ook blij dat we dit terug kunnen doen en vanaf dit jaar de kerstconcerten een terugkerend begrip wordt met volgend jaar een kersttour op de planning.”

Hoe kwamen jullie tot een setlist voor het concert, kerstliederen zijn een oneindige verzameling.

“Dat klopt, zoals elk programma of concert, moet het totale plaatje kloppen, waarbij iedereen ook zijn inbreng in heeft.

Zo heb ik aan het koor een lijst opgevraagd van alle nummers die ze zouden kunnen zingen die passend zijn en heb ik daarbij een selectie gemaakt, op basis van wat ook Loredana zou zingen. Met Loredana ging het vrij snel, omdat we ook al vaker samen hebben gespeeld.

En met Dimi brengen we onze nieuwe single "Mag ik dan bij jou" en enkele verrassingen, zowel solo als met het koor.

Ik ben eerlijk gezegd zeer tevreden over het zeer divers programma, toegankelijk voor jong en oud, want er zullen ook kinderen in de zaal, of liever kerk zitten.” (lacht)

Hoe ervaart u de akoestiek in zo’n kerk, toch altijd een gebouw met geschiedenis en een eigen architectuur.

“Ik heb een grote liefde voor historische gebouwen, zo treed ik in de zomer het liefst op in openlucht, begin September nog in Budapest als deel van mijn Reconnection tour aan de rand van de Donau, met uitzicht op het kasteel, de Buda Castle.

Het galmend effect van een kerk vind ik prachtig, maar brengt ook wat uitdagingen met zich mee. Ook omdat de zang versterkt is, dienen we het geluid en luidsprekers goed op elkaar af te stellen, maar ik heb alle vertrouwen in ons team.”

Ik kan me voorstellen dat de mensen van jullie concert achteraf nog eens willen nagenieten, zullen er opnames plaats vinden?

“Er worden zeker opnames gemaakt, niet live uitgezonden omdat we uiteraard de primeur willen geven aan het publiek die aanwezig is, maar achteraf zullen er op social media video's verschijnen van de optredens.”

Hoe gaat het eraan toe tijdens repetities? Temperamentvolle sessies, lachsessies tussendoor en ook eens volledig de mist ingaan?

“Je slaat de nagel op de kop! In feite is dat niet anders dan bij andere repetities. Soms duurt het even en als het moment daar is wanneer alles klopt en de positieve energieën bij elkaar komen, ontstaat er magie!”

De teletijdmachine katapulteert jullie terug in de tijd en jullie worden 3 kerststalfiguurtjes in de kerststal : Koning Dimi, Engel Daniel en Maria Loredana. Welke persoonlijke muzikale boodschap (wens) brengen jullie mee voor 2023?

#make music no war

We hebben in de corona periode gemerkt, hoe muziek een helend effect heeft, en sinds de oorlog in Oekraïne is dat niet anders.

De wereld heeft positiviteit nodig. Het is dan ook met die leuze en gedachtegang, dat Dimi & ik, het idee hadden om "Mag ik dan bij jou" uit te brengen, een nummer bestemd voor heel de bevolking, dat mensen samenbrengt, samen zingen, samen dansen. Heerlijk om te zien ook dat we met dit nummer zoveel positiviteit teweegbrengen, en het is daarom ook dat ik muziek maak en dit mijn leven is dag in dag uit, om mensen te inspireren. Heerlijk!”

Waarom moeten de mensen zeker komen kijken 11 december?

“Een 30-koppig koor, Loredana als meest unieke en mooiste stem van Vlaanderen, enkele danseressen en als surprise de nieuwe single van Dimi en mezelf, akoestisch gebracht in een fenomenale kerk.... “

Al muzikale vooruitzichten in 2023?

“Jazeker, ondanks de drukte van de kerstperiode en het kerstconcert in aantocht, lonkt 2023 met de verderzetting van mijn internationale Reconnection tour, die in Februari naar Zweden trekt en verder nog naar andere landen die ik begin 2023 bekend zal maken.

Dichtbij huis en niet veraf staan er ook enkele (nieuwjaars)concerten gepland in Januari.”

Veel succes en tot zondag, afspraak in de Sint-Quintinuskerk te Zonhoven!

Kom op zondagnamiddag 11 december naar de Sint-Quintinuskerk in Zonhoven (centrum); het concert start om 15.00 uur.

Kortom, laat uw Kerstmaand goed beginnen vanuit de 'Kathedraal van de Kempen'.

Tickets en info:

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Daniel Verstappen
Datum: 
11 december 2022
Locatie: 
Zonhoven

Reservatie:

Meer over