Het alternatieve rockstation KINK stijgt in de meest recent gepubliceerde luistercijfers over de periode januari-februari 2021 naar een marktaandeel van 1,7% in de belangrijke doelgroep 20-49, een nieuw record voor het station. In 10+ stijgt het aandeel naar 0,8%.

KINK loopt nu een jaar mee in de meting van het NLO en ziet het marktaandeel in één jaar tijd verdubbeld van 0,4% in 10+ naar 0,8%. Een jaar geleden stond het marktaandeel in 20-49 nog op 0,9%, nu 1,7%.

“Een verdubbeling van het marktaandeel in een jaar tijd, dan is verdere toelichting overbodig: KINK voorziet in een muzikale behoefte”, aldus programmadirecteur Michiel Veenstra. "En nog steeds doen we dat met een gemankeerde distributie, uitsluitend online en via DAB+. Twee derde van de radiobeluistering in Nederland verloopt nog altijd via FM, daar zit voor KINK nog een ongekende groeimogelijkheid".

Het verloop van het marktaandeel KINK in 20-49 jaar. Bron: NLO/GfK, jan-feb 2021, ma-zo 06:00-24:00 uur

KINK is in heel Nederland te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur, alles dat online radio ontvangt. Daarnaast is er themazender KINK DNA CLASSICS met de beste alternatieve muziek uit de jaren ’80 en ’90, KINK INDIE met de beste nieuwe Indie Alternatieve en KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over