Fans van veldrijden zetten dit weekend in het vet, want er zijn maar liefst twee wedstrijden in de Brico Cross die live worden uitgezonden bij VTM.

Voor het eerst dit seizoen kruisen Wout van Aert en Mathieu van der Poel de degens. Verder is het uiteraard ook uitkijken naar de winnaar van de eerste twee Wereldbekerwedstrijden, in het Amerikaanse Waterloo en Iowa: Toon Aerts.

Zaterdag 6 oktober wordt er om 13.35 overgeschakeld naar het domein Ter Borcht in het West-Vlaamse Meulebeke, met eerst de Brico Ladies Cross, om 15.00 gevolgd door de Brico Cross Elite & U23. Hier wordt gezocht naar de opvolger van Mathieu van der Poel.

Zondag 7 oktober wordt op de Hotond in Ronse de GP Mario De Clercq gereden, met ook hier eerst om 13.35 de dames, en daarna de heren. Vorig jaar won hier Lars Van der Haar. De cross in Ronse is een nieuwkomer bij de Brico crossen, maar wel eentje om naar uit te kijken. Zware wedstrijd, op een mooi parcours, een jonge klassieker dus.

Live commentaar is in beide uitzendingen van VTM-wielerspecialist Merijn Casteleyn en Rob Peeters. Jan Suykens is de man in het veld en Jan Dewijngaert ontvangt interessante gasten in de voor- en nabeschouwing.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over