Eerder bevestigden o.a. Massive Attack, Mogwai, The Afghan Whigs, Mark Lanegan Band, Arsenal, Caribou, Admiral Freebee ... hun komst naar de 33e editie van Cactusfestival Brugge (12-13-14 juli).

Op zaterdag 12 juli zal nu ook Selah Sue van de partij zijn. Zij sluit die dag af met een exclusief festivalconcert voor Vlaanderen. Ook de Engelse Jamie Woon, die eerder van zich liet spreken met nummers als 'Night Air', 'Lady Luck' en 'Shoulda', komt die dag over naar Cactus voor een exclusief festivalconcert. Ook bevestigd voor die dag: 'Monster of Folk' M. Ward met z'n band. Een actuele duik naar de essentie van de Amerikaanse roots. Die zaterdag opent het festival met een concert van Oscar & The Wolf, die met 'Princes' net tekende voor één van de meest verrassende singles van 2014 en waarvan eind april een nieuw album verschijnt.

Bombino opent het programma op zondag 13 juli met z'n bijna psychedelische touareg sound,die aangestuurd wordt door messcherp gitaarwerk en stuwende trance beats. Binnenkort worden meer namen bekendgemaakt.

Selah Sue - za 12.07

Het verhaal van Selah Sue gaat over een jonge muzikante die haar lot negeert en haar angsten en dromen in sterke nummers giet. Haar muziek is een serieuze melting pot van elektrische rock, organische hip hop, soul en funk. Singles als 'Raggamuffin', 'This World' en 'Fade Away' zijn visitekaartjes voor concerten vol beklijvende vibes. Een exclusief concert voor Vlaanderen!

Jamie Woon - za 12.07

Jamie Woon maakte samen met James Blake, The Vaccines en Jessie J deel uit van de befaamde 'Sound of 2011' lijst van de BBC. De nummers die WOON oorspronkelijk met de gitaar schreef werden aangelengd met de computerskills van Burial. Singles 'Night Air', 'Lady Luck' en 'Shoulda' omvatten de essentie van z'n soul sound, die drijft op minimalistische beats en een r 'n' b-getinte stem. De atmosfeer in het Minnewaterpark zal plots gegarandeerd een stuk mysterieuzer aanvoelen. Exclusief concert!

M. Ward - za 12.07

De eeuwige troubadour met zachte stem en dromerige gitaar. Als Monster Of Folk maakt hij muziek met o.a. Conor Oberst en Jim James. Met Zooey Deschanel vormde hij dan weer het ideale popduo She & Him, maar met z'n eigen band zet hij nog meer in op hartverscheurend mooie nummers. Zijn songs dienen als een geschiedkundige kaart van de Amerikaanse muziek, met country als evenaar en folk, blues en gospel als meridianen. Exclusief concert!

Oscar & The Wolf - za 12.07

Oscar & The Wolf, de groep rond zanger Max Colombie, gaat voluit voor de sensuele 'umheimliche' beats en vervreemdende zang. Het album 'Entity' komt er in april, schurkend tegen James Blake, SOHN en How To Dress Well. De single 'Princes' vormt hiervan alvast een mooie voorbode. Als een vampier dwaalt Colombie rond in het donkerste van je lijf, tot je vol overgave gekrenkt wordt met het verlangen naar meer.

Bombino - zo 13.07

Jonge touareg Omara Moctar, ofte Bombino, moest voor de onafhankelijkheidsstrijd in Niger vluchten naar Libië en Algerije, waar hij de muziek van Tinariwen, Ali Farka, Jimi Hendrix en John Lee Hooker ontdekte. Stuwende trance beats en hypnotiserende vocalen worden gezandstraald met psychedelia om de geluiden en broeierige sfeer van de woestijn weer te geven. Live wordt de improvisaties lang uitgesponnen en werken zo uiterst bezwerend op zowel de ziel als de heupen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: