Het muzikale talent Douwe Bob Posthuma staat op 20 april op de planken van 013. De Amsterdammer won in 2012 de eerste editie van het populaire televisieprogramma De Beste Singer-Songwriter Van Nederland. Zijn debuutalbum staat vol verbluffend fijne luisterliedjes. Inmiddels is er ook een documentaire over hem gemaakt. Kaarten kosten € 15 (excl. servicekosten) en zijn vanaf 11 januari te verkrijgen.

Dat het jonge talent Douwe Bob mooie liedjes schrijft, blijkt al snel. Verhalende teksten die muzikaal fraai aangekleed worden en een gepassioneerde liefde verraden voor al het moois uit de jaren zestig en zeventig. Douwe Bob zegt dan ook geïnspireerd te worden door grote artiesten uit die tijd zoals onder andere Bob Dylan, Johnny Cash en Willie Nelson.

De Amsterdammer groeit op in een creatief en muzikaal nest. Zijn vader maakt deel uit van het legendarische designerduo The Fool en zijn moeder is actief als danseres. Muziek wordt hem dan ook met de paplepel ingegoten; op zijn zesde krijgt hij een piano, op zijn veertiende een gitaar. Vijf jaar later wint hij de eerste editie van talentenjacht De Beste Singer-Songwriter Van Nederland.

Een debuutalbum volgt in 2013. Op ‘Born In A Storm’ horen we een veelzijdig en vooral talentvol liedjessmid aan het werk. “Een tijdloze plaat, die precies klinkt zoals ik dat wil”, aldus de artiest zelf. Met een portefeuille vol mooie liedjes en een uitstekende band achter zich, blijkt Douwe Bob zich op de clubpodia prima staande te houden. Zijn aankomende tournee is alweer zijn derde.

Inmiddels is er over Douwe Bob ook een documentaire gemaakt. In ‘Whatever Forever’ wordt de singer-songwriter gevolgd en wordt zijn relatie met zijn vader uitgelicht. De documentaire is in 2013 te zien geweest op het prestigieuze IDFA-festival in Amsterdam en op zaterdag 11 januari ook op televisie te zien. In april staat hij op de planken van 013 voor een optreden in de Kleine Zaal.

Douwe Bob
Zondag 20 april 2014 | aanvang 20:00 | zaal open 19:30
Tickets € 15 (excl. servicekosten) | Kleine Zaal | Voorverkoop vanaf 11 januari 2014
013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Douwe Bob
Datum: 
20 april 2014
Locatie: 
013, Veemarktstraat 44, Tilburg

Reservatie:

Meer over